آیا بهترین دسرهای ایرانی را می شناسید؟
دسر که در فرهنگهای آشپزی کشورهای سراسر جهان که معمولاً در پایان یک وعدهٔ غذایی مصرف میشود- بهطور معمول جزو مواد غذایی شیرین میباشد. دسرهای مشترک غربی عبارت ان از: " کیک، کلوچه، میوه، ژله، بستنی، فالوده، پودینگ، ماست، بیسکویت، شیرینی، پایها و آبنباتها " تنوع دسرها را میتوان در سراسر جهان یافت. اما در این مقاله قصد داریم به بهترین دسرهای ایرانی اشاره کنیم با ما همراه باشید. اولین دسرها آبنباتهایی بودند که از خرمای خشک و موم کندوی زنبور عسل ساخته شده بودند. قرون وسطی، زمانی که شکر برای اولین بار به صورت کلی تولید شد، مردم از طعم شیرینیها لذت میبردند و شیرینی چیز جدیدی به حساب میآمد. اما چون شکر بسیار گران بود فقط افراد ثروتمند از شیرینیها و دسرها بهرهمند بودند.
حلوا
حلوای ایران از دیگر جاهای خاورمیانه متفاوت تر است. آرد سفیدی که به آرامی تفت داده می شود و موادی مثل شکل، گلاب و زعفران طعم خاصی به این دسر می دهند که هرگز از یاد هیچ کسی نمی رود. با اینکه این دسر بیشتر در مراسم خاص درست می شود، اما میان بهترین دسرهای ایرانی از نگاه گردشگران جای خود را ثابت کرده است. طرز تهیه حلوا را مطالعه کنید.
شله زرد
نکته جالب در مورد این دسر این است که گردشگران خارجی آن را با مفهوم «نذری» می شناسند. توریست ها وقتی کسی را می بینند که این مورد از بهترین دسرهای ایرانی را به بقیه می دهد معمولا بسیار کنجکاو می شوند و در مورد این رسم سوالاتی می پرسند و برایشان بسیار جالب است. به هر حال با در نظر گرفتن تمام این موارد، شله زرد یکی از خوشمزه ترین دسرهای ایرانی است که از ترکیب برنج، آب، زعفران، گلاب، شکر و … درست می شود. طرز تهیه شله زرد را مطالعه کنید.
زولبیا و بامیه
معمولا خود ما ایرانی ها این دسر را بیشتر در ماه مبارک رمضان خریداری می کنیم و می خوریم. اما از نگاه گردشگران خارجی این دسر همیشه باید خورده شود. زولبیا معمولا از ترکیب موادی چون آرد، ماست، روغن، جوش شیرین و زعفران تهیه می شود. به این صورت که نشاسته و ماست با هم مخلوط شده، روغن را به آن اضافه می کنیم و زمانی که مایع درست شد، آب، گلاب و زغفران را به آن اضافه کرده و سرخش می کنیم. بامیه نیز شکر، آب، گلاب، زعفران و … دارد.
فالوده شیرازی
جالب است که گردشگران خارجی در ابتدا فکر می کنند که فالوده یک جور نودل است. یکی از گردشگران گفته است که بعد از اینکه فالوده خوردم، متعجب شدم که چطور بدون آن می شود زندگی کرد. حرف از فالوده که به میان می آید، اولین شهر هم که شیراز است که ذهنمان به سمتش می رود. این دسر بیشتر در تابستان محبوب است که می توان آن را با کمی لیموی تازه نوش جان کرد و از گرما رهایی یافت.
بستنی سنتی
در تمام دنیا بستنی های متفاوتی وجود دارند که علاقمندان به این دسر را جذب خود می کنند. اما بستنی سنتی که می گویند در دهه ۱۹۵۰ توسط فردی به نام اکبر مشتی درست شده، یکی از معروف ترین دسرهایی است که خارجی ها عاشقش می شوند. ترکیب بستنی وانیل زعفرانی با گل رز و پسته مطمئن باشید که شما را شاد می کند، اما نه به اندازه تکه های کرم یخ زده ای که در این بستنی وجود دارد.
خارجی ها معمولا یاد می گیرند که بستنی سنتی را چگونه می شود خورد. اینکه با نان بستنی آن را بخورید بخورید، تنها به صورت کاسه ای و یا بستنی را با فالوده ترکیب کنید، همگی بسیار خوشمزه هستند.
کیک یزدی
یکی دیگر از محبوب ترین دسرهایی که بیشتر گردشگران به آن اشاره می کنند، شیرینی های یزدی است. یزد به خاطر این شیرینی ها بسیار معروف است و هر گردشگری که به این شهر کویری می رود باید از انواع و اقسام آن ها استفاده کند. یکی از جاهایی که می توانید شیرینی فروشی های زیادی پیدا کنید، میدان امیرچخماق است.
معمولا توریست ها از دسرهایی مثل باقلوا، قطاب یزدی، پشمک و… بسیار تعریف می کنند و در سفرنامه هایشان، اگر به یزد سفر کرده باشند، حتما راجع به شیرینی های یزدی چیزی نوشته اند.
کلوچه
مطمئنا یکی از بهترین دسرهای ایرانی کلوچه است. این شیرینی که ترکیبات متفاوتی مثل دارچین، شکر، گردو و غیره دارد تقریبا در مناطق مختلف ایران یافت می شوند که طرز پختی متفاوت دارند. مثلا در کرمان نوعی کلوچه به نام کلمپه وجود دارد که داخل آن خرما و مواد دیگر دارد و یا یکی دیگر از کلوچه های معروف، کلوچه فومن می باشد. گردشگرانی که به ایران می آیند عاشق خوردن کلوچه با چای می شوند که معمولا در عصر سرو می شود.
سوهان
سوهان را می توان دسر معروف قم نامید که با جوانه گندم، تخم مرغ، گل رز، شکر، کره و هل درست می شود. روی این دسر با پسته تزیین می شود که مزه بسیار خوبی به آن می دهد. گردشگران می گویند که این شیرینی بسیار اعتیادآور است مخصوصا اگر یک قوری چای هم دم دستتان باشد.
گز
هیچ سفری به اصفهان بدون گز تکمیل نمی شود. این مورد از بهترین دسرهای ایرانی علاوه بر اصفهان در جاهایی مثل چهارمحال و بختیاری و کرمان نیز دیده می شود. موادی که در این دسر استفاده می شود عبارتند از: شکر، سفیده تخم مرغ، مغز بادام و پسته و هل و گلاب
البته این شیرینی در نقاط مختلف مزه ها و طعم های متفاوتی دارد که همین موضوع باعث شده در میان دسرهای محبوبی قرار بگیرد که گردشگران از آن یاد کنند.
نظرات شما عزیزان: